Şiir Fen Lisesi'nde

Şiir Fen Lisesi

Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri Şiir Okulda” adlı bir farkındalık projesi başlattı. Projenin amacının sanattan ve şiirden uzak olan öğrencileri bu duyguyla buluşturmak olduğu bildirildi.

SANATA YÖNLENDİRMEK

Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerinin başlattığı projeyle sanat ve şiirden uzak kalan öğrencilerin bu alana yönlendirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, “Projeyle, sanat duygusundan ve şiir estetiğinden yoksun kalan öğrencilerin bir nebze olsun bu duyguları yaşamasını sağlamak ve öğrencileri şiirle buluşturmak amaçlandı” denildi.

“DERS ÇALIŞMAKTAN SOSYAL FAALİYETLERİ UNUTUYORUZ”

Proje Sorumlusu Zeynep Sina Ersan: “Sınav sisteminin getirdiği olumsuzluklarla öğrenciler ders çalışma dışında sosyal etkinliklere istenildiği kadar katılamıyor. Ayrıca ne bir resim sergisindeki tabloların içimize dokunmasına izin verebiliyor ne de bir tiyatronun hazzına ulaşabiliyoruz.” dedi.

SANATIN ÖNEMİ

Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan Ersan, bu projeyle amacının öğrenci arkadaşları arasında şiirden başlayarak bir sanat sevgisi oluşturmak, ülkemize daha faydalı, nitelikli bir nesil yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLER ŞİİR YAZIP, OKUYABİLECEK

Okul Müdürü Nusret Kılıç da Zeynep Sina Ersan’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin, şiir kutusu içerisindeki şiirleri okuyabileceği gibi kendi yazdıkları şiirlerle de projeye katkıda bulunabileceklerini belirtti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı